O nama

Elkoms d.o.o. Beograd je osnovan 1995. godine u privatnom vlasništvu.

Naša firma se bavi inženjeringom, projektovanjem, i konsaltingom (opširnirnije ovde), uključujući sve potrebne administrativne i operativne usluge za realizaciju velikih, srednjih i malih projekata.

Preduzeće takođe poseduje i tzv. „Veliku licencu“ za projektovanje i izvođenje radova objekta pod zaštitom države i objekata koji se grade u nacionalnim parkovima i za koje dozvolu izdaje nadležno Ministarstvo građevinarstva i urbanizma (P090А1, P091A1 i P092A2; I090A1, I091A1 i I092А2). Licenca takođe pokriva diplomatsko-konzularne objekte.

“Elkoms” d.o.o.  Beograd u stalnom radnom odnosu ima 42 zaposlena lica, od kojih 17 sa visokom i višom stručnom spremom. Preko mreže svojih dugogodišnjih kooperanata u Srbiji, “Elkoms” d.o.o. Beograd indirektno upošljava još oko 200 radnika, a direktno sarađuje sa mrežom od preko 700 pravnih lica u zemlji – dobavljača, kooperanata, podizvođača.

Od najvećih korisnika naših usluga ističu se “Telekom Srbija“, JP “Elektromreže Srbije”VojskaMUPIvančić i Sinovi, i “JP Skijališta Srbije”, a od firma iz inostranstva “RC Group”, “TechnoAlpin”, “Leitner” i “Wiegand”.

Ukupan obim poslovanja se povećavao iz godine u godinu tako da od 2005. do 2015. se ostvaruje kontinuirani promet od 2.5 do 4.5 miliona evra.

“Elkoms” d.o.o. Beograd se poslednjih godina uspešno samostalno bavi zastupanjem inostranih firmi i distribucijom opreme za klimatizaciju (RC group Italija), pre svega specijalnih objekata – računskih centara, telekomunikacionih objekata, farmaceutskih pogona, kao i operacionih sala. U poslednjih nekoliko godina uvezeno je i instalirano preko 600 jedinica raznih kapaciteta. Shodno tome, uporedo se razvija i sopstvena servisna služba.

“Elkoms” d.o.o. Beograd od 2007. god. poseduje u sopstvenom vlasništvu poslovni prostor u Beogradu, ukupne površine oko 750 m2, vozni park za sopstvene potrebe, opremu za izvođenje instalaterskih i zanatskih radova i kompletno je osposobljen za preuzimanje sve zahtevnijih poslova. Prema ovogodišnjoj kvalifikaciji svrstan je u mala preduzeća.